STRUCTURAL SCIENCES II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

ARC215 STRUCTURAL SCIENCES II 3 4 3 4

Amaç: Yapı Bilgisi II dersi kapsamında öğrencinin işlevsel yapı elemanlarına ilişkin bilgi sahibi olması amaçlanmaktadır. Bu ders kapsamında öğrenciler, yapı sistemini anlayabilme, analiz edebilme ve bu derste edindiği bilgileri tasarım yaparken kullanabilme yetisini kazanacaklardır.
İçerik: Yapıyı oluşturan alt sistemlerin tanınması ve analizinin yapılabilmesi becerisi yanında, yapılan uygulama ile öğrenilen sistemlerin bütünleştirilmesi becerisi, bir önceki Yapı Bilgisi I dersinde kazanmış olduğu bilgi ve becerileri de kullanarak, kazandırılacaktır. Bu çerçevede, fiziksel çevre ile insan arasındaki etkileşim, arazi koşulları, taşıyıcı sistemler, çevresel sistemler, bina kabuğu sistemleri, bina servis sistemleri ve yapı malzemeleri bilgilerini kullanma becerisi kazandırılacaktır.