TR EN

GIDA TOKSİKOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GDP214 GIDA TOKSİKOLOJİSİ 3 2 2 5

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Gıda ve güvenliğine bulunmak üzere çeşitli konuların öğretilmesi hedeflenmektedir.
İçerik: Gıda katkı maddeleri Gıda katkı maddelerinin toksisitesi Gıdalardaki toksik kalıntılar Gıdalarda mikotoksin Mikotoksin toksisitesi Tarımsal gıdalarda bulunabilen doğal toksinler Halk arasında tıbbi amaçla kullanılan doğal toksinler Mantarlarda bulunan doğal toksinler Gıdalarda bulunabilen toksik metaller Türkiye'de ve Avrupa'daki yönetmelikler Gıdalarda bulunabilen mikrobiyal toksinler Gıda guvenliği