TR EN

GIDA TOKSİKOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GDP214 GIDA TOKSİKOLOJİSİ 3 2 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Kaynak Taraması Gıda guvenliğine giriş Anlatım,Tartışma, Soru-Cevap
2 Kaynak Taraması Gıda Katkı maddeleri Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
3 Kaynak Taraması Gıda katkı maddelerinin toksisitesi Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
4 Kaynak Taraması Gıdalarda mikotoksin Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
5 Kaynak Taraması Mikotoksin toksisitesi Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
6 Kaynak Taraması Tarımsal gıdalarda bulunabilen doğal toksinler Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
7 Kaynak Taraması Gıdalardaki toksik kalıntılar Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
8 - ARA SINAV -
9 Kaynak Taraması Halk arasında tıbbi amaçla kullanılan doğal toksinler Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
10 Kaynak Taraması Mantarlarda bulunan doğal toksinler Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
11 Kaynak Taraması Gıdalarda bulunabilen toksinler Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
12 Kaynak Taraması Gıdalarda bulunabilen toksik metaller Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
13 Kaynak Taraması Gıdalarda bulunabilen mikrobiyal toksinler Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
14 Kaynak Taraması Gıdalardan insanlara geçebilen intoksikasyon tipi hastalıklar Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
15 Kaynak Taraması Türkiye'de ve Avrupa'daki yönetmelikler Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -