Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
BEY205E | GENERAL MICROBIOLOGY | 3 | 4 | 3 | 5 |
AMAÇ VE İÇERİK |
|
---|---|
Amaç: | Mikroorganizmaların yapıları, sınıflandırılmaları, genel özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak,mikroorganizmaların gelişmesi ve çoğalması için gerekli şartları ve hastalık oluşturma mekanizmalarını açıklamak; önemli enfeksiyöz, hastalık etkenlerini ve korunma yollarını öğretmek; temel laboratuvar pratiğine ilişkin bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
İçerik: | Mikroorganizmalara giriş, mikroorganizmaların sınıflandırılması ve yapısı, Mikroorganizmaların gelişmesi, kontrolü ve diğer organizmalar ve çevre ile etkileşimleri, İmmün sistem ve antijen-antikor reaksiyonları, En sık görülen bulaşıcı hastalık etkenleri ve hastalık oluşturma mekanizmaları, Mikroskopi, boyama, aseptik teknikler, transfer, ekim gibi genel mikrobiyolojide kullanılan laboratuar teknikleri |