FİZİKSEL MODALİTELER DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

ETY243 FİZİKSEL MODALİTELER 3 4 3 3

Amaç: Bu ders kapsamında öğrenciler; Fizik tedavi yöntemlerini ve bu yöntemlerin nasıl kullanılacağını öğrenir, fiziksel ajanların klinikte hangi hastalar üzerinde kullanılabileceğini kavrar.
İçerik: Bu ders; yaralanma ve iyileşme mekanizmaları, ağrının patofizyolojisi, ısı ve ışığın fiziksel özellikleri, ısı-ışık uygulamalarının doku üzerine etkisi, elektroterapi uygulamalarının özellikleri, hastayı değerlendirme ve hasta için uygun fiziksel ajanı belirleme konularını içermektedir. Öğrenciler; hangi elektroterapi aletini hangi amaçla kullanacaklarını öğrenir. Fizyoterapi ve rehabilitasyon alanındaki temel bilgileri kavrar. Hastada klinik problemleri analiz edebilir. Fiziksel modalitelerin kullanımı ile ilgili endikasyona göre karar verebilir.