TR EN

BESLENME İLKELERİ VE UYGULAMALARI II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY146 BESLENME İLKELERİ VE UYGULAMALARI II 2 6 4 6

AMAÇ VE İÇERİK

Amaç: Yağların sindirimi ve emilimi, vitaminlerin ve minerallerin sindirimi, yapısı, metabolizması ve gereksinimleri, besinlerin hazırlanma ve pişirme teknikleri ile enerji gereksinimlerinin hesaplanmasına ilişkin bilgi, tutum ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır.
İçerik: Yağların, vitaminlerin ve minerallerin özellikleri, sınıflandırılması, kaynakları, gereksinimleri, yağların sindirimi ve emilimi, vitaminlerin ve minerallerin emilimi, besin grupları (yağlı tohumlar, meyve ve sebze) ve laboratuvar uygulamaları, uygun hazırlama, pişirme ve depolama yöntemleri, besin muhafaza teknikleri, enerji metabolizması ve hesaplanması, su ve elektrolit metabolizması.