BESİN DUYARLILIĞI VE ALERJİLERDE BESLENME DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
BEY409 |
BESİN DUYARLILIĞI VE ALERJİLERDE BESLENME |
7 |
3 |
3 |
6 |
AMAÇ VE İÇERİK |
Amaç: |
Besin duyarlılığı ve alerjilerinin irdelenmesi, bunlara neden olan besinler, uygulanan beslenme tedavileri ve korunma yollarına ilişkin bilgilerin kazandırılması amaçlanmaktadır. |
İçerik: |
Besin duyarlılığına ve alerjisine neden olan besinler,
Besin duyarlılığı ve alerjisi mekanizmaları,
Besin duyarlılığı ve alerjisi için uygun beslenme tedavisi |