TÜRK VE DÜNYA MUTFAĞI (SEÇİMLİK DERS II) DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
BEY313 |
TÜRK VE DÜNYA MUTFAĞI (SEÇİMLİK DERS II) |
5 |
3 |
3 |
6 |
AMAÇ VE İÇERİK |
Amaç: |
Türk ve Dünya mutfaklarında yemek ve kültür ilişkisi konusuna ilişkin bilgileri kazandırmak amaçlanmaktadır. |
İçerik: |
Yemek ve kültür ilişkisi, Türk Mutfağı ve Dünya mutfaklarının özellikleri
Türk Mutfağı ve Dünya mutfaklarında kullanılan besinler ve yemekler, pişirme teknikleri ve reçeteler |