Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Pogramının amacı cilt bakımı, saç tasarımı, makyaj, masaj, el-ayak ve vücut bakımı konularında gerekli teorik ve pratik eğitimlerle insanlara hizmet sunan Estetisyen, Saç Tasarımcı, Masöz/Masör, Makyaj Artisti yetiştirmektir.
Mesleğin uygulamasında alana özgü gelişen teknolojilere paralel olarak mezun olacak öğrencinin sahip olması gereken bilgi, beceri ve alışkanlıklarla donatılması ve bu donanımı etik davranışlar içinde; Atatürkçü, kültürel değerleri koruyan nitelikte uzman yetiştirmek hedeflenmektedir.
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programından mezun olan öğrencilerin bir çoğu piyasada kolaylıkla iş bulabileceklerdir. Mezunlar, güzellik salonları ve merkezlerinde, masaj merkezerinde, spor merkezleri, kozmetik sektöründe, kamu kurum ve kuruluş bünyesindeki güzellik salonlarında, turizm sektöründe, sahne ve makyaj ihtiyacı duyulan tiyayro, T.V. Kurumlarında çalışabilirler.
Kişisel bakım alanında güzellik uzmanları da önü açık olan geleceğin meslekleri arasında yer almaktadır. Saç bakımı ve güzellik alanına gün geçtikçe talep artmaktadır. Hal böyleyken saç bakımı ve güzellik sektörü gelişen ve kalifiye elemanlara sürekli ihtiyaç duymaktadır. Piyasa, işlerin uzman kalifiye kişilerce yapılmasını talep etmektedir. Gelişen elektrikli cihazlar sayesinde zamandan kazanılırken, kozmetik malzemeler sayesinde yapılan işlemlerden daha olumlu sonuçlar alınmaktadır. Müşteri ilişkilerinin gittikçe önem kazandığı bu meslekte, salon kapasiteleri genişletilmektedir. Meslekte geleceğe yönelik eğilim ise Güzellik ve Saç Bakımı Hizmetleri alanında birçok gelişmiş ülkede olduğu gibi bayan erkek hizmet ayrımının ortadan kalkması yönündedir.
İş hem aletle hem de insanla ilgilenmeyi gerektirmektedir. Sürekli ayakta bulunmayı gerektiren mesleğin çalışma saatleri fazladır. Yaratıcı gücü yüksek, estetik yönü gelişmiş, el becerisi fazla, araştırmacı kişiler bu meslekte başarılı olabilirler.
Mezunlar güzellik salonları ve sağlık merkezlerinde, masaj merkezlerinde, spor merkezleri, kozmetik sektöründe , turizm sektöründe, kamu kurum ve kuruluşları bünyesindeki güzellik salonlarında, sahne makyajına ihtiyaç duyulan tiyatro, TV kurumlarında çalışabilirler. Sektörle ilgili kendi işletmelerini kurabilirler.
TYT ile öğrenci kabul eden ön lisans programlarına yatay geçiş yapılabilir.
Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri ön lisans programını tamamlayan adaylar Dikey Geçiş Sınavına girerek Kimya bölümüne dikey geçiş yapabilirler.