Genel Bilgiler

Programın Amacı

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Pogramramının amacı cilt bakımı, saç tasarımı, makyaj, masaj, el-ayak ve vücut bakımı konularında gerekli teorik ve pratik eğitimlerle insanlara hizmet sunan Estetisyen, Saç Tasarımcı, Masöz/Masör/,  Makyaj Artisti yetiştirmektir.

Programın Hedefi

Mesleğin uygulamasında alana özgü gelişen teknolojilere paralel olarak mezun olacak öğrencinin sahip olması gereken bilgi, beceri ve alışkanlıklarla donatılması ve bu donanımı etik davranışlar içinde; Atatürkçü, kültürel değerleri koruyan nitelikte uzman yetiştirmek hedeflenmektedir.

Kariyer Olanakları

Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programından mezun olan öğrencilerin bir çoğu piyasada kolaylıkla iş bulabileceklerdir. Mezunlar, güzellik salonları ve merkezlerinde, masaj merkezerinde, spor merkezleri, kozmetik sektöründe, kamu kurum ve kuruluş bünyesindeki güzellik salonlarında, turizm sektöründe, sahne ve makyaj ihtiyacı duyulan tiyayro, T.V. Kurumlarında çalışabilirler.

Çalışma Alanları

Mezunlar güzellik salonları ve sağlık merkezlerinde, masaj merkezlerinde, spor merkezleri, kozmetik sektöründe , turizm sektöründe, kamu kurum ve kuruluşları bünyesindeki güzellik salonlarında, sahne makyajına ihtiyaç duyulan tiyatro, TV kurumlarında çalışabilirler. Sektörle ilgili kendi işletmelerini kurabilirler.

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

TYT ile öğrenci kabul eden Önlisans programlarının tamamına Yatay Geçiş yapabilir.

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

Saç bakımı ve güzellik hizmetleri önlisans programını tamamlayan adaylar Dikey Geçiş Sınavına girerek Kimya bölümüne dikey geçiş yapabilirler.