Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programı havaalanlarında ve havayolu şirketlerinde çalışacak ara elemanları yetiştirmek amacı ile önlisans eğitimi vermektedir. Havayolu ve havacılık yönetimi temel bilgisine sahip mezunlar yetiştiren bölümde işletme dersleri ve temel havacılık dersleri eş güdümlü verilmektedir. Bölüm iki önlisans programına (gündüz ve akşam) sahiptir ve sektörden gelen talep doğrultusunda eğitim kursları yürütmektedir. Bölümün havacılık sektörü ile kurmuş olduğu yakın iş birlikleri öğrencilerin mezuniyet öncesi iş hayatı ile tanışmasına olanak sağlamaktadır.

Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği programı mezunu öğrenciler, dilerlerse dikey geçiş sınavı ile eğitimlerini çeşitli bölümlerde 4 yıllık lisans eğitimine tamamalayabilir ya da ön lisans mezzuniyetleri sonrasında havayolu sektöründe veya işletmecilik alanlarında özel ve kamu kurumlarında çalışabilirler.

YGS/6 taban puanı ile öğrenci alan önlisans programlarına geçiş yapabilir.

● Havacılık İşletmeciliği

● İşletme

● Lojistik Yönetimi

● Seyahat İşletmeciliği

● Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği

● Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği

● Ulaştırma ve Lojistik

● Uluslararası Lojistik

STAJ OLANAKLARI

Gelişim Üniversitesi olarak en önemli hedeflerimizden birisi öğrencilerimizin istihdam edilebilirliğini sağlamak ve yüksek nitelikli insan kaynağı olarak yetiştirebilmektir.

Bu hedef doğrultusunda özel sektör ile kurumsal iş birliği çalışmaları yapılarak; öğrencilerimizin, eğitimlerinin belirli aşamalarında özel sektör kuruluşlarında dönemsel çalışmalar yapabilmelerine olanak sağlanmaktadır.

Bu sayede öğrencilerimize teorik bilgilerini pratiğe çevirme olanağı sunmakla birlikte kendilerini hayata ve iş dünyasına daha iyi hazırlama konusunda yardımcı olunmaktadır.

Gelişim Üniversitesi  öğrencilerinin birer dünya vatandaşı olarak niteliklerinin geliştirilmesi ve okurken iş tecrübesi edinebilmelerine yardımcı olabilmek adına, havacılığın önde gelen kuruluşları ile yapılan ikili anlaşmalarla öğrencilerimizin Staj yapmalarına yardımcı olunmaktadır.

Öğrencilerimizin staj yapmış/yapmakta olduğu firma listeleri,

• IFTC(International Flight Training Center)
  • MNG JET
  • MC Havacılık