TR EN

Genel Bilgiler

Programın Amacı

Restorasyon ve Konservasyon bölümünün amacı, üniversitemiz vizyonu ve misyonu doğrultusunda; alanında bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen, kendine güvenen, kültür mirasını koruma konusunda bilinçli mezunlar yetiştirmektir. Bölümümüz tarafından özellikle, tarihi mimari eserlerdeki bozulma süreçlerinin değerlendirilmesi, tarihi eser analizlerinin yapılması, en ideal koruma koşullarının belirlenmesi konusunda uzmanlaşma hedeflenmektedir. Bu amaçla eserin özgün malzemesine ve evrensel etiklere uygun koruma ve onarım malzemelerinin tespiti ve geliştirilmesi, uygulanabilir koruma projelerinin hazırlanması gibi konularda ülkemizin ihtiyacı olan donanımlı teknik uzmanların ve akademik bilim insanlarının yetişmesini sağlamaktır.

 

Programın Hedefi

Restorasyon ve Konservasyon programının hedefi, bölümün amacına uygun olarak, tarihi yapı ve yapı elemanlarının restorasyon ve konservasyonu konusunda donanımlı, konu ile ilgili teknik ve malzemelerdeki yenilikleri takip edebilen, güncel bilgilerle kendini yenileyebilen, sektörün ihtiyaçlarını karşılayabilen bilinçli teknik elemanlar ve akademik ilerlemeye uygun bilim insanı yetiştirmektir.

 

 

Kariyer Olanakları

Restorasyon ve Konservasyon Bölümü mezunları aldıkları kaliteli, profesyonel, dünya standartlarında eğitim ile kamu ve özel sektörlere ait kurumlarda çeşitli unvanlarla çalışma olanaklarına sahip olurlar.  Genellikle restoratör ve konservatör olarak istihdam edilebilen mezunlarımız farklı ünvanlarla da çalışabilmektedirler. Ayrıca, Restorasyon ve Konservasyon Bölümü mezunları kendi alanlarıyla ilgili olarak akademik kariyerlerine devam etmek isterlerse yüksek öğrenimlerini sürdürerek akademik anlamda kariyer de yapabilirler.

 

Çalışma Alanları

Bölümümüz mezunları ilgili bakanlıkların müzeleri, laboratuvarları, arşivleri gibi kamu kuruluşlarında ve özel sektördeki kurumlarda restoratör ve konservatör olarak istihdam edilebileceklerdir. Ayrıca, uzmanlık alanlarıyla ilgili olarak akademik kariyerlerine edebileceklerdir.

 

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

Restorasyon ve Konservasyon Bölümü,  önlisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

 

Dikey Geçiş İle Geçilen Programlar

Restorasyon ve Konservasyon Bölümü’ne Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler böylece okulumuzda dört yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanır. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi ön lisans öğrencileri DGS ile ücretli kontenjanını kazandıkları takdirde  yüzde 50 burslu okuma imkanına sahip olurlar.