Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Restorasyon ve Konservasyon Bölümü mezunları aldıkları kaliteli, profesyonel, dünya standartlarında eğitim ile kamu ve özel sektörlere ait kurumlarda çeşitli unvanlarla çalışma olanaklarına sahip olurlar.  Genellikle restoratör ve konservatör olarak istihdam edilebilen mezunlarımız farklı ünvanlarla da çalışabilmektedirler. Ayrıca, Restorasyon ve Konservasyon Bölümü mezunları kendi alanlarıyla ilgili olarak akademik kariyerlerine devam etmek isterlerse yüksek öğrenimlerini sürdürerek akademik anlamda kariyer de yapabilirler.

Çalışma Olanakları

Bölümümüz mezunları ilgili bakanlıkların müzeleri, laboratuvarları, arşivleri gibi kamu kuruluşlarında ve özel sektördeki kurumlarda restoratör ve konservatör olarak istihdam edilebileceklerdir. Ayrıca, uzmanlık alanlarıyla ilgili olarak akademik kariyerlerine edebileceklerdir.

Yatay Geçiş

Restorasyon ve Konservasyon Bölümü,  önlisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Dikey Geçiş

Restorasyon ve Konservasyon Bölümü’ne Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler böylece okulumuzda dört yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanır. Ayrıca İstanbul Gelişim Üniversitesi ön lisans öğrencileri DGS ile ücretli kontenjanını kazandıkları takdirde  yüzde 50 burslu okuma imkanına sahip olurlar.