TR EN

Genel Bilgiler

Programın Amacı

İnternet kullanımı sosyal medya sayesinde yaygınlaşsa ve yurttaş gazeteciliği gibi bireysel kullanımları teşvik edici yeni içerikler türese de bu alanda bir nevi uzmanlaşmayı gerektirmektedir. Geleneksel medyadan farklı olan yeni medya kendi yapısal özelliklerine ve uzmanlık yetilerine sahiptir. Bölümün amacı, geleneksel medyadan daha hızlı gelişen yeni medyada gelişmeleri takip edecek, yönetecek ve yön verecek uzmanlar yetiştirmektir.  

Programın Hedefi

Öğrencilerimiz, medya ve iletişim bölümünde elde ettikleri mesleki kazanımlar vasıtasıyla hayata donanımlı bir biçimde hazırlanmaktadır. Bölüm olarak öncelikli hedefimiz;  öğrencilerimizi Medya ve İletişim bölümü çatısı altında edindikleri bilgi ve becerilerle, yaşanan teknolojik gelişmelere ve yeniliklere uyum sağlayabilen, bilişim ve iletişim teknolojilerini de kullanarak aldıkları kuramsal bilgiyi çalışma alanlarında uygulayabilen, medya mesajlarını doğru okuyabilen, internet gazeteciliği ve vatandaş gazeteciliği kavramlarına hakim, haberleri bağımsız gözle analiz edebilen, eleştirel bir bakış açısına sahip, medyanın yapısal, yönetsel ve teknik özelliklerini bilen, araştırmacı ve yenilikçi bir kimlikle, etik ilkeler çerçevesinde çalışabilecek donanımlı iletişimciler olarak yetiştirmektir.

Kariyer Olanakları

Bu bölüm mezunları internet üzerinde faaliyet gösteren tüm iletişim sektörü firmaları ve geleneksel firmaların da internet üzerindeki iletişim faaliyetlerinin yürütüldüğü birimlerde, ticari yada ticari olmayan iletişim içeren pozisyonlarda iş bulma imkanına sahip olacaklardır.

Çalışma Alanları

Bölümün çalışma alanları: yerel ve ulusal gazeteler, yerel ve ulusal haber kanalları, internet üzerinde faaliyet gösteren haber ajansları, sosyal medya ajansları, kurumsal firmaların iletişim departmanları, prodüksiyon firmaları, halkla ilişkiler ve reklam ajanslarıdır. 

Yatay Geçiş İle Geçilen Programlar

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik “ doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul edilmektedir.