TR EN

GASTRONOMY CULTURE AND TOURISM COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
GMS217 GASTRONOMY CULTURE AND TOURISM 3 3 3 6

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Kaynakların İlgili Bölümleri Ders planı, ders sorumlulukları aktarılır. Kültür ve Gastronomi Turizmi Kavramları Ders anlatımı, slayt sunumu
2 Kaynakların İlgili Bölümleri Turistik Ürün, Çekicilik ve Ağırlamanın Bir Unsuru Olarak Gastronomi Ders anlatımı, slayt sunumu
3 Kaynakların İlgili Bölümleri Gastronomi Turizminin Önemi, Özellikleri, Çeşitleri Ders anlatımı, slayt sunumu
4 Kaynakların İlgili Bölümleri Yiyecek, Kültür ve Turizm İlişkisi Ders anlatımı, slayt sunumu
5 Kaynakların İlgili Bölümleri Kültürel Miras Kapsamında Gastronomi Ders anlatımı, slayt sunumu
6 Kaynakların İlgili Bölümleri Dünyada Gastronomi Rotaları ve Turları, Uluslararası Gastronomi Kültür ve Turizm Ders anlatımı, slayt sunumu
7 Kaynakların İlgili Bölümleri Gastronomi Konulu Festivaller, Gastronomi Müzeleri Ders anlatımı, slayt sunumu
8 - ARA SINAV -
9 Kaynakların İlgili Bölümleri Araştırma Ödevlerinin Sunumu Ders anlatımı, slayt sunumu
10 Kaynakların İlgili Bölümleri Küreselleşme ve Yerelleşme Ekseninde Gastronomi ve Turizmin Etkisi Karşılıklı Etkileşim ve Tartışma
11 Kaynakların İlgili Bölümleri Gastronomide Trendler Ders anlatımı, slayt sunumu
12 Kaynakların İlgili Bölümleri Gastronomik Kimlik ve Gastronomik Turizm Ürünleri Ders anlatımı, slayt sunumu
13 Kaynakların İlgili Bölümleri Bölgesel Gastronomi Kültürü ile Turist Etkileşiminin Sosyolojik Etkileri Ders anlatımı, slayt sunumu
14 Kaynakların İlgili Bölümleri Sürdürülebilir Turizm Çabaları İçinde Özgün Yemek Kültürü Ders anlatımı, slayt sunumu
15 Kaynakların İlgili Bölümleri Araştırma Ödevlerinin Sunumu Ders anlatımı, slayt sunumu
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -