TR EN

GASTRONOMİ KÜLTÜR VE TURİZM DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GMS217 GASTRONOMİ KÜLTÜR VE TURİZM 3 3 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Kaynakların İlgili Bölümleri Ders planı, ders sorumlulukları aktarılır. Kültür ve Gastronomi Turizmi Kavramları Ders anlatımı, slayt sunumu
2 Kaynakların İlgili Bölümleri Turistik Ürün, Çekicilik ve Ağırlamanın Bir Unsuru Olarak Gastronomi Ders anlatımı, slayt sunumu
3 Kaynakların İlgili Bölümleri Gastronomi Turizminin Önemi, Özellikleri, Çeşitleri Ders anlatımı, slayt sunumu
4 Kaynakların İlgili Bölümleri Yiyecek, Kültür ve Turizm İlişkisi Ders anlatımı, slayt sunumu
5 Kaynakların İlgili Bölümleri Kültürel Miras Kapsamında Gastronomi Ders anlatımı, slayt sunumu
6 Kaynakların İlgili Bölümleri Dünyada Gastronomi Rotaları ve Turları, Uluslararası Gastronomi Kültür ve Turizm Ders anlatımı, slayt sunumu
7 Kaynakların İlgili Bölümleri Gastronomi Konulu Festivaller, Gastronomi Müzeleri Ders anlatımı, slayt sunumu
8 - ARA SINAV -
9 Kaynakların İlgili Bölümleri Araştırma Ödevlerinin Sunumu Ders anlatımı, slayt sunumu
10 Kaynakların İlgili Bölümleri Küreselleşme ve Yerelleşme Ekseninde Gastronomi ve Turizmin Etkisi Karşılıklı Etkileşim ve Tartışma
11 Kaynakların İlgili Bölümleri Gastronomide Trendler Ders anlatımı, slayt sunumu
12 Kaynakların İlgili Bölümleri Gastronomik Kimlik ve Gastronomik Turizm Ürünleri Ders anlatımı, slayt sunumu
13 Kaynakların İlgili Bölümleri Bölgesel Gastronomi Kültürü ile Turist Etkileşiminin Sosyolojik Etkileri Ders anlatımı, slayt sunumu
14 Kaynakların İlgili Bölümleri Sürdürülebilir Turizm Çabaları İçinde Özgün Yemek Kültürü Ders anlatımı, slayt sunumu
15 Kaynakların İlgili Bölümleri Araştırma Ödevlerinin Sunumu Ders anlatımı, slayt sunumu
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -