TR EN

INNOVATION AND CREATIVITY IN CULINARY ARTS COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
GMS412 INNOVATION AND CREATIVITY IN CULINARY ARTS 8 4 2 5

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 - Dersin işleyiş planı, amacı ve içeriğinin açıklanması, ürün ve servis inovasyonu kavramına giriş Anlatım, Uygulama
2 Makale okuma Yeni ürün geliştirmenin gerekliliği, müşteri ihtiyaçlarının tanımı ve ortaya koyulması, konsept yaratma Anlatım, Uygulama
3 Makale okuma Ekonomik açıdan ürün geliştirme, yaratıcılık ve takım çalışması, uygulama Anlatım, Uygulama
4 Makale okuma İnovasyon ve yaratıcılığın yeni ürün geliştirmede önemi, yaratıcılık araçları, uygulama Anlatım, Uygulama
5 Literatür araştırması Ürün ve servis tasarımı, prototip ürün, uygulama Anlatım, Uygulama
6 Ürün geliştirme Ürün geliştirmede pazar araştırması, Büyük firmalarda yeni ürün geliştirme ve organizasyonel faktörler, Uygulama Anlatım, Uygulama
7 Ürün geliştirme Ürün geliştirmede pazar araştırması, Büyük firmalarda yeni ürün geliştirme ve organizasyonel faktörler, Uygulama Anlatım, Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Ürün geliştirme Grup sunumları Anlatım, Uygulama
10 Literatür araştırması Yeni ürün geliştirme sürecinin yönetimi Anlatım, Uygulama
11 Ürün geliştirme Yeni gıda ürünü geliştirme, pazarlama ve yerleştirme için stratejiler Anlatım, Uygulama
12 Ürün geliştirme Tüketici yaklaşımları, gıda ambalaj tasarımı, kültürlerarası çalışmalar Anlatım, Uygulama
13 Ürün geliştirme Geliştirilen yeni ürünlerin değerlendirilmesi-Grup sunumları Anlatım, Uygulama
14 Ürün geliştirme Geliştirilen yeni ürünlerin değerlendirilmesi-Grup sunumları Anlatım, Uygulama
15 Ürün geliştirme Geliştirilen yeni ürünlerin değerlendirilmesi-Grup sunumları Anlatım, Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -