TR EN

FOOD PROCESSING PRINCIPLES COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
GKP108 FOOD PROCESSING PRINCIPLES 2 3 3 4

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Gıda işlemede kullanılan gıda makineleri Anlatım, soru cevap, uygulama
2 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Gıda endüstrisinde uygulanan temel işlemler Anlatım, soru cevap, uygulama
3 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Hammadde temini ve temizlenmesi Anlatım, soru cevap, uygulama
4 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Ayırma işlemleri Anlatım, soru cevap, uygulama
5 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Boyut küçültme (Elek analizi) Anlatım, soru cevap, uygulama
6 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Boyut küçültme (Öğütme-Dilimleme-Küp yapma-Pulp yapma) Anlatım, soru cevap, uygulama
7 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Karıştırma (Karıştırıcılar - Tanklar) Anlatım, soru cevap, uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Karıştırma (Tanklarda akım tipleri, karıştırmaya etki eden faktörler) Anlatım, soru cevap, uygulama
10 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Emülsifikasyon Anlatım, soru cevap, uygulama
11 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Filtrasyon Anlatım, soru cevap, uygulama
12 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Membran Ayırma (Mikrofiltrasyon, Nanofiltrasyon, Ultrafiltrasyon ve Ters Osmoz) Anlatım, soru cevap, uygulama
13 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Santrifüjleme Anlatım, soru cevap, uygulama
14 Literatür tarama, Bireysel araştırma. Gıda işletmelerinde temizlik Anlatım, soru cevap, uygulama
15 - Gıda işletmelerinde temizlik -
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -