TR EN

TÜRK MUTFAĞI COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
ASP253 TÜRK MUTFAĞI 3 4 2 5

WEEKLY COURSE CONTENTS AND STUDY MATERIALS FOR PRELIMINARY & FURTHER STUDY

Week Preparatory Topics(Subjects) Method
1 - Marmara bölgesi mutfak kültürü Anlatım
2 Literatür araştırması Marmara bölgesine ait reçetelerin uygulanması Gösterip yaptırma
3 Literatür araştırması Ege bölgesi mutfak kültürü Anlatım
4 Literatür araştırması Ege bölgesine ait reçetelerin uygulanması Gösterip yaptırma
5 Literatür araştırması Akdeniz bölgesi mutfak kültürü Anlatım
6 Literatür araştırması Akdeniz bölgesine ait reçetelerin uygulanması Gösterip yaptırma
7 Literatür araştırması Karadeniz bölgesi mutfak kültürü Anlatım
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Karadeniz bölgesine ait reçetelerin uygulanması Gösterip yaptırma
10 Literatür araştırması İç Anadolu mutfak kültürü Anlatım
11 Literatür araştırması İç Anadolu bölgesine ait reçetelerin uygulanması Gösterip yaptırma
12 Literatür araştırması Güneydoğu Anadolu bölgesi mutfak kültürü Anlatım
13 Literatür araştırması Güneydoğu Anadolu bölgesine ait reçetelerin uygulanması Gösterip yaptırma
14 Literatür araştırması Doğu Anadolu bölgesi mutfak kültürü Anlatım
15 Literatür araştırması Doğu Anadolu bölgesine ait reçetelerin uygulanması Gösterip yaptırma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -