TR EN

TÜRK MUTFAĞI COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
ASP253 TÜRK MUTFAĞI 3 4 2 5

Objectives and Contents

Objectives: Bu dersin amacı öğrencilere, Türk yörelerine ait yemek kültürünün ve uygulama tekniklerinin öğrencilere öğretilmesidir.
Content: Bu dersin içeriğinde; Marmara bölgesi mutfak kültürü, Marmara bölgesine ait reçetelerin uygulanması, Ege bölgesi mutfak kültürü, Ege bölgesine ait reçetelerin uygulanması, Akdeniz bölgesi mutfak kültürü, Akdeniz bölgesine ait reçetelerin uygulanması, Karadeniz bölgesi mutfak kültürü, Karadeniz bölgesine ait reçetelerin uygulanması, İç Anadolu mutfak kültürü, İç Anadolu bölgesine ait reçetelerin uygulanması, Güneydoğu Anadolu bölgesi mutfak kültürü, Güneydoğu Anadolu bölgesine ait reçetelerin uygulanması, Doğu Anadolu bölgesi mutfak kültürü, Doğu Anadolu bölgesine ait reçetelerin uygulanması konuları işlenecektir.