TR EN

GASTRONOMİ TARİHİ VE KÜLTÜRÜ COURSE IDENTIFICATION AND APPLICATION INFORMATION

Code Name of the Course Unit Semester In-Class Hours (T+P) Credit ECTS Credit
ASP151 GASTRONOMİ TARİHİ VE KÜLTÜRÜ 3 2 2 3

Objectives and Contents

Objectives: Bu dersin amacı; mutfağı tarihsel ve kültürel açıdan anlayabilmektir.
Content: Bu dersin kapsamında; insanın tarih öncesi dönemlerde beslenmesini ve anadolu mutfağının kökenleri, Mezopotamya, Antik Yunan, Mısır ve Uzak Doğu mutfakları, Orta Çağ Avrupa mutfağı ve Fransız mutfağının özellikleri, endüstri devrimi’nin mutfaklar üzerindeki etkisini ve gastronomideki yeni akımlar, Amerika'nın keşfi ve yeni gıdalar, füzyon mutfağı, moleküler mutfak akımı, fast food ve slow food, selçuklu mutfağı, osmanlı mutfağı, Türk mutfağı konuları işlenecektir.