1 |
- |
Dersin işleyiş planı, amacı ve içeriğinin açıklanması, füzyon mutfağı kavramı, tarihçesi ve ortaya çıkışı, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
2 |
Makale okuma |
Füzyon mutfağının gastronomi turizmine faydası, Türk ve dünya mutfaklarının karşılaştırmalı olarak incelenmesi, uygulanan teknikler, kullanılan malzemeler, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
3 |
Makale okuma |
Asya, Afrika, Avrupa kullanılan teknikler ve ingrediyenler, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
4 |
Makale okuma |
Kuzey Amerika, Ortadoğu mutfakları ve kullanılan teknikler ve ingrediyenler, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
5 |
Literatür araştırması |
Füzyon mutfağının sınıflandırılması, füzyon mutfağı temel ürünleri, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
6 |
Literatür araştırması |
Füzyon mutfağı ve sürdürülebilirlik, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
7 |
Literatür araştırması |
Moleküler gastronomi, moleküler gastronomi ve füzyon mutfağı ilişkisi, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Literatür araştırması |
Moleküler gastronomi ve füzyon mutfağı ilişkisi, Mutfak Uygulaması |
Uygulama |
10 |
Literatür araştırması |
Küreselleşme, dünyadaki yeni trendler, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
11 |
Saha araştırması |
Füzyon mutfağı ve çikolata, pastacılık ürünleri, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
12 |
Saha araştırması |
Füzyon mutfağında yaratıcılık, özgün tarifler geliştirme, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
13 |
Literatür araştırması |
Füzyon mutfağında interdisipliner çalışmanın önemi, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
14 |
Literatür araştırması |
Füzyon mutfağına fonksiyonel yaklaşım, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
15 |
Literatür araştırması |
Füzyon mutfağına fonksiyonel yaklaşım, Mutfak Uygulaması |
Anlatım, Uygulama |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |