TR EN

FÜZYON MUTFAĞI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GMS424 FÜZYON MUTFAĞI 5 4 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Dersin işleyiş planı, amacı ve içeriğinin açıklanması, füzyon mutfağı kavramı, tarihçesi ve ortaya çıkışı, Mutfak Uygulaması Anlatım, Uygulama
2 Makale okuma Füzyon mutfağının gastronomi turizmine faydası, Türk ve dünya mutfaklarının karşılaştırmalı olarak incelenmesi, uygulanan teknikler, kullanılan malzemeler, Mutfak Uygulaması Anlatım, Uygulama
3 Makale okuma Asya, Afrika, Avrupa kullanılan teknikler ve ingrediyenler, Mutfak Uygulaması Anlatım, Uygulama
4 Makale okuma Kuzey Amerika, Ortadoğu mutfakları ve kullanılan teknikler ve ingrediyenler, Mutfak Uygulaması Anlatım, Uygulama
5 Literatür araştırması Füzyon mutfağının sınıflandırılması, füzyon mutfağı temel ürünleri, Mutfak Uygulaması Anlatım, Uygulama
6 Literatür araştırması Füzyon mutfağı ve sürdürülebilirlik, Mutfak Uygulaması Anlatım, Uygulama
7 Literatür araştırması Moleküler gastronomi, moleküler gastronomi ve füzyon mutfağı ilişkisi, Mutfak Uygulaması Anlatım, Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Moleküler gastronomi ve füzyon mutfağı ilişkisi, Mutfak Uygulaması Uygulama
10 Literatür araştırması Küreselleşme, dünyadaki yeni trendler, Mutfak Uygulaması Anlatım, Uygulama
11 Saha araştırması Füzyon mutfağı ve çikolata, pastacılık ürünleri, Mutfak Uygulaması Anlatım, Uygulama
12 Saha araştırması Füzyon mutfağında yaratıcılık, özgün tarifler geliştirme, Mutfak Uygulaması Anlatım, Uygulama
13 Literatür araştırması Füzyon mutfağında interdisipliner çalışmanın önemi, Mutfak Uygulaması Anlatım, Uygulama
14 Literatür araştırması Füzyon mutfağına fonksiyonel yaklaşım, Mutfak Uygulaması Anlatım, Uygulama
15 Literatür araştırması Füzyon mutfağına fonksiyonel yaklaşım, Mutfak Uygulaması Anlatım, Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -