TASARIM VE MEKAN ARAŞTIRMALARI I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

ICM153 TASARIM VE MEKAN ARAŞTIRMALARI I 1 4 2 5

1 Ders izlencesinin gözden geçirilmesi. Ders kaynaklarından incelenmesi. Ders tanıtımı, çizim araç-gereç tanıtımı ve kullanımı hakkında bilgi, epür düzlemi tanıtımı ve anlatımı. Ppt. Sunum ile görsel gösterimi
2 Çizim araç-gereçleri ( T cetveli, gönyeler, eskiz ve resim kağıdı çeşitli çizim kalemleri) getirilmesi. Basılı yayın inceleme Çizgi konu anlatımı. Sınıf içinde perspektif çizimleri. Ppt. Sunum , Sınıf içi perspektif çizim uygulaması
3 Çizim araç-gereçleri ( T cetveli, gönyeler, eskiz ve resim kağıdı çeşitli çizim kalemleri) getirilmesi. Basılı yayın inceleme Tek kaçışlı Perspektif konusu anlatımı. Ppt. Sunum , İç mekanda belirlenen mekanın serbest el tek kaçışlı perspektif çalışması
4 25x25cm ebatında resim kağıtları, eskiz kağıtları, çeşitli sertlikte kurşun kalemler ve çizim araç-gereçleri getirilmesi. Basılı yayın inceleme Çift kaçışlı Perspektif konusu anlatımı. Ppt. Sunum , Dış mekanda belirlenen mekanın serbest el çift kaçışlı perspektif çalışması
5 Maket kartonu, yapıştırıcı, maket bıçağı, eskiz kağıtları, çeşitli sertlikte kurşun kalemler ve çizim araç-gereçleri getirilmesi. Basılı yayın inceleme Tasarım ilkelerinden ritm, tekrar ve vurgu konularının anlatımı. Ppt. Sunum , Sınıf içi çizim ve maket çalışması.25x25cm ebatlı resim kağıdı üzerinde uygulanacaktır.
6 25x25cm ebatında resim kağıtları, eskiz kağıtları, çeşitli sertlikte kurşun kalemler ve çizim araç-gereçleri getirilmesi. Basılı yayın inceleme Doku konu anlatımı. Ppt. Sunum , Sınıf içi çizim ve maket çalışması.25x25cm ebatlı resim kağıdı üzerinde uygulanacaktır.
7 Not defteri, kağıt, kalem, silgi. Dönem içinde yapılan çalışmaların, öğrenci ile birlikte sınıfta değerlendirilmesi. Ppt. Sunum,tasarım ilkeleri bağlamında açıklama yöntemiyle çalışmalar irdelenecektir.
9 Maket kartonu, yapıştırıcı, maket bıçağı, eskiz kağıtları, çeşitli sertlikte kurşun kalemler ve çizim araç-gereçleri getirilmesi. Basılı yayın inceleme Tasarım ilkelerinden şekil zemin ilişkisi-GESTALT TEORİ. Ppt. Sunum, sınıf içi grup çalışması tasarım prolendirme ve maket
10 Maket kartonu, yapıştırıcı, maket bıçağı, eskiz kağıtları, çeşitli sertlikte kurşun kalemler ve çizim araç-gereçleri getirilmesi. Basılı yayın inceleme Tasarım ilkelerinden Bütünlük-Çeşitlilik konu anlatımı. Ppt. Sunum , Sınıf içi çizim ve maket çalışması.25x25cm ebatlı resim kağıdı üzerinde uygulanacaktır.
11 Maket kartonu, yapıştırıcı, maket bıçağı, eskiz kağıtları, çeşitli sertlikte kurşun kalemler ve çizim araç-gereçleri getirilmesi. Basılı yayın inceleme Tasarım ilkelerinden uyum-karşıtlık konusunun anlatımı. Ppt. Sunum , Sınıf içi çizim ve maket çalışması.25x25cm ebatlı resim kağıdı üzerinde uygulanacaktır.
12 Maket kartonu, yapıştırıcı, maket bıçağı, eskiz kağıtları, çeşitli sertlikte kurşun kalemler ve çizim araç-gereçleri getirilmesi. Basılı yayın inceleme Tasarım ilkelerinden Simetrik denge/Rölyef konu anlatımı. Ppt. Sunum, sınıf içi grup çalışması tasarım prolendirme ve maket
13 Not defteri, kağıt, kalem, silgi. Dönem içinde yapılan çalışmaların, öğrenci ile birlikte sınıfta değerlendirilmesi. Ppt. Sunum,tasarım ilkeleri bağlamında açıklama yöntemiyle çalışmalar irdelenecektir.
14 eskiz kağıtları, çeşitli sertlikte kurşun kalemler ve çizim araç-gereçleri getirilmesi. Basılı yayın inceleme Asimetrik denge konusu- Final ödevi Konusu Ppt. Sunum, sınıf içi eskiz çalışması.
15 Maket kartonu, yapıştırıcı, maket bıçağı, eskiz kağıtları, çeşitli sertlikte kurşun kalemler ve çizim araç-gereçleri getirilmesi. Basılı yayın inceleme Asimetrik denge konusu- Final ödevi Konusu Sınıf içi maket çalışması