TR EN

GIDA ANALİZLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
LTP209 GIDA ANALİZLERİ 3 4 3 3

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür tarama, bireysel araştırma. Gıda analizine giriş, Gıda analizlerinin önemi ve yasal düzenlemeler Anlatım, soru - cevap, uygulama.
2 Literatür tarama, bireysel araştırma. Analitik verilerin değerlendirilmesi, Çözelti hazırlama ve hesaplamalar Anlatım, soru - cevap, uygulama.
3 Literatür tarama, bireysel araştırma. Örnekleme ve örnek hazırlama, Çözelti hazırlama ve hesaplamalar Anlatım, soru - cevap, uygulama.
4 Literatür tarama, bireysel araştırma. Laboratuvar malzemeleri, tekrar, tekerrür, doğruluk ve hassaslık Anlatım, soru - cevap, uygulama.
5 Literatür tarama, bireysel araştırma. Gıdalarda Nem ve Kuru Madde Analizleri Anlatım, soru - cevap, uygulama.
6 Literatür tarama, bireysel araştırma. Gıdalarda Kül ve Mineral, pH ve Titre Edilebilir Asitlik Analizleri Anlatım, soru - cevap, uygulama.
7 Literatür tarama, bireysel araştırma. Genel Tekrar Anlatım, soru - cevap, uygulama.
8 - ARA SINAV -
9 Literatür tarama, bireysel araştırma. Gıdalarda Vitamin Analizi Anlatım, soru - cevap, uygulama.
10 Literatür tarama, bireysel araştırma. Gıdalarda Yağ Analizi Anlatım, soru - cevap, uygulama.
11 Literatür tarama, bireysel araştırma. Gıdalarda Protein Analizi Anlatım, soru - cevap, uygulama.
12 Literatür tarama, bireysel araştırma. Gıdalarda Mikrobiyolojik Analizler Anlatım, soru - cevap, uygulama.
13 Literatür tarama, bireysel araştırma. Gıdalarda Reolojik Analizler Anlatım, soru - cevap, uygulama.
14 Literatür tarama, bireysel araştırma. Gıdalarda Duyusal Analizler Anlatım, soru - cevap, uygulama.
15 Literatür tarama, bireysel araştırma. Genel Tekrar Anlatım, soru - cevap, uygulama.
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -