TR EN

GENEL BESLENME DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
DYP205 GENEL BESLENME 3 2 2 3

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür tarama, Ders notlarını inceleme Beslenmenin önemi ve gıdaların bileşenleri Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma Yöntemi
2 Literatür tarama, Ders notlarını inceleme Metabolizma ve enerji Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma Yöntemi
3 Literatür tarama, Ders notlarını inceleme Karbonhidratlar Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma Yöntemi
4 Literatür tarama, Ders notlarını inceleme Proteinler Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma Yöntemi
5 Literatür tarama, Ders notlarını inceleme Lipitler Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma Yöntemi
6 Literatür tarama, Ders notlarını inceleme Vitaminler Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma Yöntemi
7 Literatür tarama, Ders notlarını inceleme Su Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma Yöntemi
8 - ARA SINAV -
9 Literatür tarama, Ders notlarını inceleme Mineral maddeler Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma Yöntemi
10 Literatür tarama, Ders notlarını inceleme Gıda katkı maddeleri Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma Yöntemi
11 Literatür tarama, Ders notlarını inceleme Fonksiyonel gıdalar Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma Yöntemi
12 Literatür tarama, Ders notlarını inceleme Gebe ve emzikli dönemde kadınların ve süt çocuklarının beslenmesi Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma Yöntemi
13 Literatür tarama, Ders notlarını inceleme Çocukların, gençlerin ve yaşlıların beslenmesi Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma Yöntemi
14 Literatür tarama, Ders notlarını inceleme Sporcuların beslenmesi, şişmanlık, açlık ve zayıflık Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma Yöntemi
15 Literatür tarama, Ders notlarını inceleme Hastaların beslenmesi Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma Yöntemi
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -