TR EN

ENTRÜMENTAL ANALİZLER DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GDP213 ENTRÜMENTAL ANALİZLER 3 2 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Objektif metotlarla yapılan gıda analizleri (kimyasal be biyokimyasal metotlar, fizikokimyasal metotlar, mikroskobik metotlar, fiziksel özelliklerin incelendiği metotla) Anlatım,Soru-Cevap
2 Literatür araştırması Objektif metotlarla yapılan gıda analizleri (görünüş ve renk analizi, geometrik özelliklerin belirlenmesi, tekstür analizleri) Anlatım,Soru-Cevap
3 Literatür araştırması Duyusal metotlarla yapılan yapılan gıda analizleri-Enstrümantal analiz teknikleri ve temel ilkeleri Anlatım,Soru-Cevap
4 Literatür araştırması Duyusal metotlarla yapılan yapılan gıda analizleri-Refraktometre Anlatım,Soru-Cevap
5 Literatür araştırması Duyusal metotlarla yapılan yapılan gıda analizleri-İnferferometri Anlatım,Soru-Cevap
6 Literatür araştırması Duyusal metotlarla yapılan yapılan gıda analizleri-Polorimetri Anlatım,Soru-Cevap
7 Literatür araştırması Duyusal metotlarla yapılan yapılan gıda analizleri-Absorpsiyon spektroskopisi Anlatım,Soru-Cevap
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Duyusal metotlarla yapılan yapılan gıda analizleri-İnfrared spektroskopisi Anlatım,Soru-Cevap
10 Literatür araştırması Duyusal metotlarla yapılan yapılan gıda analizleri-Atomik spektroskopisi Anlatım,Soru-Cevap
11 Literatür araştırması Duyusal metotlarla yapılan yapılan gıda analizleri--Nükleer manyetik rezonans Anlatım,Soru-Cevap
12 Literatür araştırması Duyusal metotlarla yapılan yapılan gıda analizleri-Kütle spektrometresi Anlatım,Soru-Cevap
13 Literatür araştırması Duyusal metotlarla yapılan yapılan gıda analizleri-X ışınları spektroskopisi Anlatım,Soru-Cevap
14 Literatür araştırması Duyusal metotlarla yapılan yapılan gıda analizleri-Kromatografi teknikleri Anlatım,Soru-Cevap
15 Literatür araştırması Duyusal metotlarla yapılan yapılan gıda analizleri-Elektroforetik metotlar Anlatım,Soru-Cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -