TR EN

UNLU MAMULLERDE GIDA KATKI MADDELERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
PEP108 UNLU MAMULLERDE GIDA KATKI MADDELERİ 2 3 3 4

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Kaynak taraması Gıda katkı maddelerinin tanımı Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
2 Kaynak taraması Gıda katkı maddelerinin kullanımında dikkat edilecek hususlar Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
3 Kaynak taraması Gıda endüstrisinde kullanılan katkı maddelerinin sınıflandırılması Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
4 Kaynak taraması Antioksidanlar Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
5 Kaynak taraması Asitliği düzenleyiciler Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
6 Kaynak taraması Gamlar, şelat ajanları Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
7 Kaynak taraması Emülgatörler, gamlar Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
8 - ARA SINAV -
9 Kaynak taraması Koruyucular Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
10 Kaynak taraması Lezzet maddeleri, , lezzet arttırıcılar Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
11 Kaynak taraması Renklendiriciler Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
12 Kaynak taraması Un işleme ajanları, hacim arttırıcılar, itici gazlar Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
13 Kaynak taraması Tatlandırıcılar, topaklanmayı önleyiciler Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
14 Kaynak taraması Nem vericiler Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
15 Kaynak taraması Stabilizörler Anlatım, Tartışma, Soru-Cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -