TR EN

MUTFAK TARİHİ VE KÜLTÜRÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
ASP210 MUTFAK TARİHİ VE KÜLTÜRÜ 3 2 2 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Ders tanıtımı ve tarihsel süreç Anlatım, Soru-Cevap
2 Literatür araştırması İnsanın tarih öncesi dönemlerde beslenmesini ve anadolu mutfağının kökenleri Anlatım, Soru-Cevap
3 Literatür araştırması Mezopotamya, Antik Yunan, Mısır ve Uzak Doğu mutfakları Anlatım, Soru-Cevap
4 Literatür araştırması Orta Çağ Avrupa mutfağı ve Fransız mutfağının özellikleri Anlatım, Soru-Cevap
5 Literatür araştırması Endüstri Devrimi’nin mutfaklar üzerindeki etkisini ve gastronomideki yeni akımlar Anlatım, Soru-Cevap
6 Literatür araştırması Amerika'nın Keşfi ve yeni gıdalar Anlatım, Soru-Cevap
7 Literatür araştırması Füzyon mutfağı Anlatım, Soru-Cevap
8 - ARA SINAV -
9 Literatür araştırması Moleküler mutfak akımı Anlatım, Soru-Cevap
10 Literatür araştırması Fast food ve slow food Anlatım, Soru-Cevap
11 Literatür araştırması Selçuklu mutfağı Anlatım, Soru-Cevap
12 Literatür araştırması Osmanlı mutfağı Anlatım, Soru-Cevap
13 Literatür araştırması Osmanlı mutfağı Anlatım, Soru-Cevap
14 Literatür araştırması Türk mutfağı Anlatım, Soru-Cevap
15 Literatür araştırması Türk mutfağı Anlatım, Soru-Cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -