TR EN

TURKISH AND WORLD CUISINE DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY313E TURKISH AND WORLD CUISINE 5 3 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür tarama, Bireysel araştırma Yemek ve kültür Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
2 Literatür tarama, Bireysel araştırma Mutfağın tarihsel gelişimi Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
3 Literatür tarama, Bireysel araştırma Türk Mutfağı Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
4 Literatür tarama, Bireysel araştırma Türk Mutfağı Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
5 Literatür tarama, Bireysel araştırma Türk Mutfağı Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
6 Literatür tarama, Bireysel araştırma Türk geleneksel besinleri ve sağlık etkileşimi Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
7 Literatür tarama, Bireysel araştırma Asya kıtası ülkeleri mutfakları- Doğu ve Batı Asya ülkeleri Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
8 - ARA SINAV -
9 Literatür tarama, Bireysel araştırma Asya kıtası ülkeleri mutfakları- Güney ve Kuzey Asya ülkeleri Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
10 Literatür tarama, Bireysel araştırma Avrupa kıtası ülkeleri mutfakları- Doğu Avrupa Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
11 Literatür tarama, Bireysel araştırma Avrupa kıtası ülkeleri mutfakları- Diğer Avrupa ülkeleri Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
12 Literatür tarama, Bireysel araştırma Avrupa kıtası ülkeleri mutfakları- Diğer Avrupa ülkeleri Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
13 Literatür tarama, Bireysel araştırma Amerika kıtası mutfakları Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
14 Literatür tarama, Bireysel araştırma Afrika kıtası mutfakları Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
15 Literatür tarama, Bireysel araştırma İçecekler ve kültür Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -