TURKISH AND WORLD CUISINE DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
BEY313E |
TURKISH AND WORLD CUISINE |
5 |
3 |
3 |
6 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Türk ve Dünya Mutfağının kültürel özelliklerini tarihsel gelişimiyle açıklar. |
Yemeğin kültür ile ilişkisini açıklar. |
Türk mutfağının tarihsel süreçteki gelişimini açıklar. |
Ülke mutfaklarının yemek reçetelerini açıklar. |
Dünya mutfaklarını birbirleriyle karşılaştırır. |
Ülkelerin sofra adaplarını karşılaştırır. |