TR EN

GERIATRIC NUTRITION DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY315E GERIATRIC NUTRITION 5 3 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür tarama, Bireysel araştırma Yaşlılığın tanımı, önemi Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
2 Literatür tarama, Bireysel araştırma Dünyada ve Türkiye'de yaşlı nüfus yapısı, özellikleri Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
3 Literatür tarama, Bireysel araştırma Yaşlılığın fizyolojisi, sistemlere etkisi Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
4 Literatür tarama, Bireysel araştırma Yaşlanmanın fiziksel, sosyal ve çevresel etkileri Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
5 Literatür tarama, Bireysel araştırma Yaşlı bireyin değerlendirilmesi Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
6 Literatür tarama, Bireysel araştırma Yaşlı bireyin değerlendirilmesi Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
7 Literatür tarama, Bireysel araştırma Hastalıkların oluşumunda beslenmenin etkisi Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
8 - ARA SINAV -
9 Literatür tarama, Bireysel araştırma Hastalıkların oluşumunda beslenmenin etkisi Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
10 Literatür tarama, Bireysel araştırma Yaşlılık döneminde sık görülen hastalıklarda beslenme Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
11 Literatür tarama, Bireysel araştırma Yaşlılık döneminde sık görülen hastalıklarda beslenme Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
12 Literatür tarama, Bireysel araştırma Yaşlılık döneminde besin ilaç etkileşimi Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
13 Literatür tarama, Bireysel araştırma Yaşlılık döneminde besin ilaç etkileşimi Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
14 Literatür tarama, Bireysel araştırma Yaşlılık ve besin güvenliği Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
15 Literatür tarama, Bireysel araştırma Yaşlılık ve besin güvenliği Anlatım, Tartışma, Bireysel çalışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -