TR EN

BESLENME İLKELERİ VE UYGULAMALARI I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY145 BESLENME İLKELERİ VE UYGULAMALARI I 1 6 4 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Sağlık: Sağlık, Beslenme, Yeterli ve Dengeli Beslenme, Beslenme Rehberleri, Nüfus Araştırmaları, Beslenme/ Besin/ Besin Öğesi, Özel Durumlarda Beslenme Anlatım, Tartışma
2 Literatür Tarama, Grup Çalışması Makro-Mikro Besin Öğeleri: Besin Grupları, Menü Planlama İlkeleri, 4 Yapraklı Yonca/ Besin Piramidleri/ Sağlıklı Tabak Modelleri, UYG: Lab. kuralları Anlatım, Tartışma, Uygulama
3 Literatür Tarama, Grup Çalışması Sürdürülebilirlik: Sürdürülebilir Beslenme, Atık Yönetimi UYG: Pişirme ve Ölçüm Yöntemleri Anlatım, Tartışma, Uygulama
4 Literatür Tarama, Web-Tabanlı Araştırma Karbonhidratlar: Monosakkaritler-Disakkkaritler, Genel özellikler, Sınıflama, Kimyasal özellikler, Görevleri Anlatım
5 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Karbonhidratlar: Polisakkaritler, Genel özellikler, Sınıflama, Kimyasal özellikler, Görevleri Anlatım
6 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Karbonhidratlar: Emilim, Sindirim, Glisemik İndeks/Yük, Gereksinim, Kaynakları Anlatım
7 Grup Çalışması, Konu Tekrarı Tahıllar: Yapısı, Çeşitleri, Gluten Kompleksi, Besin endüstrisinde. Kullanımı, Kimyasal Reaksiyonlar LAB: Tahıl Anlatım, Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Proteinler: Genel özellikler, Sınıflama, Kimyasal özellikler, Görevleri, Elzem a.a Anlatım, Soru-Cevap
10 Grup Çalışması, Konu Tekrarı Proteinler: Emilim, Sindirim, Gereksinim, Kaynakları UYG: Kalite değerlendirmesi (NPU) Anlatım, Bireysel Çalışma, Örnek Olay
11 Literatür Tarama, Grup Çalışması Yumurta: Yapısı, Besin ögeleri, Besin endüstrisinde kullanımı, kimyasal reaksiyonlar, Satın alma, Depolama, Pişirme LAB: Yumurta Anlatım, Uygulama
12 Literatür Tarama, Grup Çalışması Et-Tavuk-Balık: Yapısı, Besin ögeleri, Besin endüstrisinde kullanımı, kimyasal reaksiyonlar, Satın alma, Depolama, Pişirme LAB: Et-Tavuk-Balık Anlatım, Uygulama
13 Literatür Tarama, Grup Çalışması Süt: Yapısı, Besin ögeleri, Besin endüstrisinde kullanımı, kimyasal reaksiyonlar, Satın alma, Depolama, Pişirme LAB: Süt Anlatım, Uygulama
14 Literatür Tarama, Grup Çalışması Kurubaklagil: Yapısı, Besin ögeleri, Besin endüstrisinde kullanımı, kimyasal reaksiyonlar, Satın alma, Depolama, Pişirme LAB: Kurubaklagil Anlatım, Uygulama
15 Literatür Tarama, Web-Tabanlı Araştırma Alternatif Protein Kaynakları Anlatım
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -