TR EN

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY342 TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ II 6 3 3 4

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Besin Hazırlama ve Pişirme İlkeleri Anlatım, Tartışma, Grup Çalışması
2 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Besin İşleme Süreçlerinde Besin Ögesi Kayıpları, Ödevlerin Verilmesi Anlatım, Tartışma, Grup Çalışması
3 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Yiyecek Üretim Sistemleri Anlatım, Tartışma, Grup Çalışması
4 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Servis Yönetimi Anlatım, Tartışma, Grup Çalışması
5 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Gıda Artık ve Atık Yönetimi Anlatım, Tartışma, Grup Çalışması
6 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Maliyet Yönetimi Anlatım, Tartışma, Grup Çalışması
7 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Toplu Beslenme Sistemlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Anlatım, Tartışma, Grup Çalışması
8 - ARA SINAV -
9 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Besin Hijyeni ve Besin Güvenliği Anlatım, Tartışma, Grup Çalışması
10 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Personel ve Mutfak Hijyeni, Ödevlerin Toplanması ve Değerlendirilmesi Anlatım, Tartışma, Grup Çalışması
11 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma HACCP Sistemi ve İlkeleri Anlatım, Tartışma, Grup Çalışması
12 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma ISO 22000 ve FSSC 22000 Standartları Anlatım, Tartışma, Grup Çalışması
13 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Toplu Beslenme Yapan Kuruluşlarda Kullanılan Diğer Kalite Yönetim Sistemleri Anlatım, Tartışma, Grup Çalışması
14 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Gıda Sektöründe Kalite Yönetim Sistemlerinin Uygulanması Anlatım, Tartışma, Grup Çalışması
15 Literatür Tarama, Bireysel Çalışma Besin Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar Anlatım, Tartışma, Grup Çalışması
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -