TR EN

TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ II DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY342 TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ II 6 3 3 4

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Web Tabanlı Araştırma Besin Hazırlama ve Pişirme İlkeleri Anlatım
2 Literatür Tarama Besin İşleme Süreçlerinde Besin Ögesi Kayıpları, Ödevlerin Verilmesi Anlatım, Tartışma
3 Web Tabanlı Araştırma Yiyecek Üretim Sistemleri Anlatım, Örnek Olay
4 Literatür Tarama Servis Yönetimi Tartışma, Bireysel Çalışma
5 Grup Araştırması Gıda Artık ve Atık Yönetimi Soru-Cevap, Probleme Dayalı Öğrenme
6 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Maliyet Yönetimi Beyin Fırtınası, Bireysel Çalışma
7 Bireysel Araştırma Toplu Beslenme Sistemlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Anlatım, Örnek Olay
8 - ARA SINAV -
9 Bireysel Araştırma Besin Hijyeni ve Besin Güvenliği Anlatım
10 Literatür Tarama, Web Tabanlı Araştırma Personel ve Mutfak Hijyeni, Ödevlerin Toplanması ve Değerlendirilmesi Anlatım, Tartışma
11 Literatür Tarama, Web Tabanlı Araştırma HACCP Sistemi ve İlkeleri Anlatım, Tartışma, Örnek Olay
12 Web Tabanlı Araştırma ISO 22000 ve FSSC 22000 Standartları Anlatım
13 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Toplu Beslenme Yapan Kuruluşlarda Kullanılan Diğer Kalite Yönetim Sistemleri Anlatım, Tartışma, Grup Çalışması
14 Literatür Tarama, Bireysel Araştırma Gıda Sektöründe Kalite Yönetim Sistemlerinin Uygulanması Anlatım, Örnek Olay
15 Bireysel Araştırma Besin Kaynaklı Mikrobiyal Hastalıklar Tartışma, Soru-Cevap
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -