TV DE KURGU TEKNİKLERİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

THY213 TV DE KURGU TEKNİKLERİ 3 4 2 6

1 - Tanışma. Dersin içerik ve yönteminin anlatılması; kullanılacak araç ve gereçlerin tanıtılması. Anlatma tekniği
2 Kitap Okuma, Görsel kaynak izleme Görüntünün oluşması ile birlikte kurgunun tarihsel gelişimi. Kurgunun temel ilkeleri, terimleri ve kavramlarının açıklanması. Anlatma Tekniği (Kurgunun kavramsal ve kuramsal gelişmelerinin görsel örneklerle birlikte sunulması.)
3 Kitap Okuma Kurgu Programları hakkında bilgiler verilmesi, Sinema ve Tv'de kullanılan kurgu programlarının tanıtılması. Anlatma Tekniği (Önemli kurgu programları ve bu programların arayüzlerinin görüntülü olarak incelenmesi.)
4 Kitap Okuma Görüntü formatları ve bu formatların oluşumunun kurgu programları açısından öneminin aktarılması. Temel görüntü formatları hakkında bilgi verilmesi. Anlatma Tekniği (Kameraların kayıt araçları ve formatları hakkında örneklerin sunulması.)
5 Kitap Okuma Kullanılacak olan kurgu programı arayüzünün ve diğer önemli kullanım araçlarının bilgisinin verilmesi. Programın etkin kullanılması için gerekli bilgilerin aktarılması. Anlatma, Örnek Gösterip Uygulama Tekniği (Adobe Promiere Pro kurgu programı üzerinden uygulamanın yapılması.)
6 Öğrenci ödev hazırlama Kurgu programında temel kurgu uygulaması: Görüntü içe aktarma (import), Kesme (Cut), Dışa aktarma (export). Uygulama. Anlatma, Örnek Gösterip Uygulama Tekniği (Adobe Promiere Pro kurgu programı üzerinden uygulamanın yapılması.)
7 Öğrenci ödev hazırlama Kurgu programında temel kurgu uygulaması: Ses ve efekt ekleme, ayarlama. Sesi etkin kullanma teknikleri. Uygulama. Anlatma, Örnek Gösterip Uygulama Tekniği (Adobe Promiere Pro kurgu programı üzerinden uygulamanın yapılması.)
9 Öğrenci ödev hazırlama Kurgu programında temel kurgu uygulaması: Efekt ekleme ve renk düzenleme. Uygulama. Anlatma, Örnek Gösterip Uygulama Tekniği (Adobe Promiere Pro kurgu programı üzerinden uygulamanın yapılması.)
10 Öğrenci ödev hazırlama Kurgulanan görüntü ve seslerin dışa aktarımında önemli bilgilerin aktarımı, farklı formatlarda görüntü alımı. Uygulama. Anlatma, Örnek Gösterip Uygulama Tekniği (Adobe Promiere Pro kurgu programı üzerinden uygulamanın yapılması.)
11 Öğrenci ödev hazırlama Sinema filmi ve televizyon dizilerinde kurgu teknikleri. Anlatma, Tartışma Tekniği (Profesyonel örnek işler analiz edilecek ve tartışılacak.)
12 Öğrenci ödev hazırlama Belgesel, kısa film, müzik klibi, haber gibi türlerin kurgu teknikleri. Anlatma, Tartışma Tekniği (Profesyonel örnek işler analiz edilecek ve tartışılacak.)
13 Öğrenci ödev hazırlama Uygulama Bireysel Çalışma.
14 Öğrenci ödev hazırlama Uygulama Bireysel Çalışma.
15 Öğrenci ödev hazırlama Uygulama Bireysel Çalışma.