| 1 | 
                                - | 
                                Dersin işleyiş planı, amacı ve içeriğinin açıklanması, pişirme teknikleri, temel ilkeleri, beslenme, besin ögeleri ve sağlık ile etkileşimi, mutfakta iş güvenliği ilkeleri | 
                                Anlatım, Tartışma | 
                            
                            
                                | 2 | 
                                Makale okuma | 
                                Pişirmenin ana amaçları | 
                                Anlatım, Tartışma | 
                            
                            
                                | 3 | 
                                Makale okuma | 
                                Isı aktarımı ve türleri | 
                                Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması | 
                            
                            
                                | 4 | 
                                Makale okuma | 
                                Pişirme tekniklerinin sınıflandırması | 
                                Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması | 
                            
                            
                                | 5 | 
                                Literatür araştırması | 
                                Su, özellikleri ve pişirme tekniklerinden genel davranışı | 
                                Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması | 
                            
                            
                                | 6 | 
                                Literatür araştırması, Ödev sunumu hazırlama | 
                                Kuru pişirme teknikleri | 
                                Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması | 
                            
                            
                                | 7 | 
                                Literatür araştırması, Ödev sunumu hazırlama | 
                                Diğer pişirme teknikleri | 
                                Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışması | 
                            
                            
                                | 8 | 
                                Literatür araştırması, Ödev sunumu hazırlama | 
                                Ödev sunumları, vize hazırlık çalışmaları | 
                                Ödev sunumları, Anlatım, Tartışma | 
                            
                            
                                | 9 | 
                                Literatür araştırması | 
                                Vize sorularının açıklanarak çözülmesi, farklı pişirme tekniklerinin sağlık üzerine etkileri | 
                                Anlatım, Tartışma Grup Çalışmaları, Video İzleme | 
                            
                            
                                | 10 | 
                                - | 
                                ARA SINAV | 
                                - | 
                            
                            
                                | 11 | 
                                Literatür araştırması | 
                                Pişirme tekniklerinin yol açtığı istenmeyen zararlı bileşikler | 
                                Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
Grup Çalışmaları | 
                            
                            
                                | 12 | 
                                Literatür araştırması | 
                                Farklı gıda gruplarında kullanılan pişirme teknikleri | 
                                Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
Grup Çalışmaları | 
                            
                            
                                | 13 | 
                                Literatür araştırması, Ödev sunumu hazırlama | 
                                Yeni pişirme teknikleri ve gelecek öngörüleri | 
                                Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma | 
                            
                            
                                | 14 | 
                                Literatür araştırması, Ödev sunumu hazırlama | 
                                Pişirme teknikleri ve iş sağlığı ve güvenliğinde dikkat edilmesi gereken prensipler | 
                                Anlatım, Soru-Cevap, Tartışma, Grup Çalışmaları, Video İzleme | 
                            
                            
                                | 15 | 
                                Literatür araştırması, Ödev sunumu hazırlama | 
                                Ödev sunumları, final hazırlık çalışmaları | 
                                Ödev sunumları, Anlatım, Tartışma | 
                            
                            
                                | 16 | 
                                - | 
                                FİNAL | 
                                - | 
                            
                            
                                | 17 | 
                                - | 
                                FİNAL | 
                                - |