TR EN

INTRODUCTION TO GASTRONOMY DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GAS115 INTRODUCTION TO GASTRONOMY 1 3 3 6

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Kitap okuma Gastronominin Temel Kuramları Kültürel Ve Tarihsel Perspektifte Değerlendirme Ders anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
2 Kitap okuma Lezzet Fizyolojisine Bilimsel Yaklaşımlar Ders anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
3 Kitap okuma Kültürel Lezzet Algılarını Etkileyen Faktörler Ders anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
4 Öğrenci ödev hazırlama Çağdaş Mutfak Akımları Ve Yapılanmaları Ders anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
5 Kitap okuma Yiyecek İçecek İşletmelerine Genel Bakış /Organizasyon Yapıları Ve İşleyişleri Ders anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
6 Literatür taraması Mutfak Planlamaları Ve Bölümleri - Çeşitleri Ders anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
7 Literatür taraması Mutfak Planlamaları Ve İş Organizasyonları Ders anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Kitap okuma Mutfak Planlamaları Ve İş Güvenliği Ders anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
10 Kitap okuma Mutfak Ekipmanları Ve Aletleri Ders anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
11 Kitap okuma Gıda Satın Alma Ve Depolama Ders anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
12 Öğrenci ödev hazırlama Teknik Şartname Ve Tarif Okuma/ Yazma Ders anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
13 Öğrenci ödev hazırlama Mutfak İçi Gıda Hijyeni Ve Yönetimi Ders anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
14 Öğrenci ödev hazırlama Mutfak Hesaplamaları - Mutfak içi Ölçü Cihazları Ders anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
15 Kitap okuma Mutfak Hesaplamaları - Mutfak içi Ölçü Kullanımı Ve Çeşitleri Ders anlatım, Soru-Cevap, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -