TR EN

BASIC CULINARY TECHNIQUES I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GAS117 BASIC CULINARY TECHNIQUES I 1 6 3 7

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Kitap okuma Profesyonel mutfağa giriş Uygulama, Soru-Cevap, Tartışma
2 Kitap okuma Mutfak bölümleri, hiyerarşik yapıya göre şeması, çalışanların görev ve tanımları Uygulama, Soru-Cevap, Tartışma
3 Kitap okuma Mutfak ekipmanları Uygulama, Soru-Cevap, Tartışma
4 Öğrenci ödev hazırlama Temel doğrama teknikleri - kavramlar Uygulama, Soru-Cevap, Tartışma
5 Kitap okuma Temel doğrama teknikleri - Uygulama Uygulama, Soru-Cevap, Tartışma
6 Literatür taraması Pişirmede ısı iletim yolları Uygulama, Soru-Cevap, Tartışma
7 Literatür taraması Temel pişirme teknikleri - kavramlar Uygulama, Soru-Cevap, Tartışma
8 - ARA SINAV -
9 Kitap okuma Stok - kavramlar Uygulama, Soru-Cevap, Tartışma
10 Kitap okuma Lezzet vericiler Uygulama, Soru-Cevap, Tartışma
11 Kitap okuma Temel beyaz stok hazırlama - Uygulama Uygulama, Soru-Cevap, Tartışma
12 Öğrenci ödev hazırlama Temel kahverengi stok hazırlama - Uygulama Uygulama, Soru-Cevap, Tartışma
13 Öğrenci ödev hazırlama Temel bağlayıcılar ve diğer bağlayıcılar - kavramlar Uygulama, Soru-Cevap, Tartışma
14 Öğrenci ödev hazırlama Soslar ve tamamlayıcı kavramlar (reduction, glaze) Uygulama, Soru-Cevap, Tartışma
15 Kitap okuma Temel soslar ve türevleri Uygulama, Soru-Cevap, Tartışma
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -