TR EN

FERMENTE GIDALAR TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSY441 FERMENTE GIDALAR TEKNOLOJİSİ 5 3 3 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 Kitap okuma Derse genel giriş, fermantasyon teknolojisinin gıda endüstrisindeki yeri ve önemi, dersin içeriği ve kapsamı Teorik Araştırma, Uygulama
2 Kitap okuma Fermantasyonun tanımı, endüstriyel öneme sahip mikroorganizmalar, maya ve bakterilerin hücre yapıları, çoğalmaları ve gelişme koşulları Teorik Araştırma, Uygulama
3 Kitap okuma Fermantasyon çeşitleri, alkol fermantasyonu, laktik asit fermantasyonu, asetik asit fermantasyonu, sitrik asit fermantasyonu ve fermantasyon için gerekli hammaddeler Teorik Araştırma, Uygulama
4 Öğrenci ödev hazırlama Fermente gıda çeşitleri Teorik Araştırma, Uygulama
5 Kitap okuma Turşu üretim teknolojisi Teorik Araştırma, Uygulama
6 Literatür taraması Zeytin üretim teknolojisi Teorik Araştırma, Uygulama
7 Literatür taraması Sirke üretim teknolojisi Teorik Araştırma, Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 Literatür taraması Fermente içecekler teknolojisi I Teorik Araştırma, Uygulama
10 Literatür taraması Fermente içecekler teknolojisi II Teorik Araştırma, Uygulama
11 Kitap okuma Boza üretim teknolojisi Teorik Araştırma, Uygulama
12 Literatür taraması Tarhana üretim teknolojisi Teorik Araştırma, Uygulama
13 Literatür taraması Şalgam üretim teknolojisi Teorik Araştırma, Uygulama
14 Literatür taraması Organik asit, enzim, amino asit, vitamin üretimleri Teorik Araştırma, Uygulama
15 Öğrenci ödev hazırlama Fermente gıda uygulamaları Teorik Araştırma, Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -