1 |
Kitap okuma |
Derse genel giriş, fermantasyon teknolojisinin gıda endüstrisindeki yeri ve önemi, dersin içeriği ve kapsamı |
Teorik Araştırma, Uygulama |
2 |
Kitap okuma |
Fermantasyonun tanımı, endüstriyel öneme sahip mikroorganizmalar, maya ve bakterilerin hücre yapıları, çoğalmaları ve gelişme koşulları |
Teorik Araştırma, Uygulama |
3 |
Kitap okuma |
Fermantasyon çeşitleri, alkol fermantasyonu, laktik asit fermantasyonu, asetik asit fermantasyonu, sitrik asit fermantasyonu ve fermantasyon için gerekli hammaddeler |
Teorik Araştırma, Uygulama |
4 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Fermente gıda çeşitleri |
Teorik Araştırma, Uygulama |
5 |
Kitap okuma |
Turşu üretim teknolojisi |
Teorik Araştırma, Uygulama |
6 |
Literatür taraması |
Zeytin üretim teknolojisi |
Teorik Araştırma, Uygulama |
7 |
Literatür taraması |
Sirke üretim teknolojisi |
Teorik Araştırma, Uygulama |
8 |
- |
ARA SINAV |
- |
9 |
Literatür taraması |
Fermente içecekler teknolojisi I |
Teorik Araştırma, Uygulama |
10 |
Literatür taraması |
Fermente içecekler teknolojisi II |
Teorik Araştırma, Uygulama |
11 |
Kitap okuma |
Boza üretim teknolojisi |
Teorik Araştırma, Uygulama |
12 |
Literatür taraması |
Tarhana üretim teknolojisi |
Teorik Araştırma, Uygulama |
13 |
Literatür taraması |
Şalgam üretim teknolojisi |
Teorik Araştırma, Uygulama |
14 |
Literatür taraması |
Organik asit, enzim, amino asit, vitamin üretimleri |
Teorik Araştırma, Uygulama |
15 |
Öğrenci ödev hazırlama |
Fermente gıda uygulamaları |
Teorik Araştırma, Uygulama |
16 |
- |
FİNAL |
- |
17 |
- |
FİNAL |
- |