FERMENTE GIDALAR TEKNOLOJİSİ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GSY441 |
FERMENTE GIDALAR TEKNOLOJİSİ |
5 |
3 |
3 |
5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Fermantasyonun bilimsel ilkesi ve mikroorganizmaların biyoteknolojik proseslerdeki yeri anlaşılır. Fermantasyon çeşitlerini karşılaştırır ve gıda endüstrisindeki önemini aktarır. Fermente gıdaların temel üretim teknolojilerini karşılaştırır. Fermente gıdaların kullanım alanlarını arttırır. |