TR EN

YEMEK FOTOĞRAFÇILIĞI DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSM451 YEMEK FOTOĞRAFÇILIĞI 7 4 2 7

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Ders İçeriği Hakkında Genel Bilgilendirme, Ders Kaynaklarının Tanıtılması, Fotoğrafın Tarihçesi, Fotoğrafın Algılanma Evreleri -
2 - Dünyada ve Türkiye’de Tarihsel Gelişimi. İlk Fotoğraf Sanatçıları, Renkli fotoğraf, Dijital Fotoğraf Makineleri Fotoğraf Makinelerinin Başlıca Ögeler -
3 - Dijital Makinelerde Çekim Modları, Fotoğraf Makinelerinin Çalışma Prensipleri, Iso (asa) ve Gren Kavramları -
4 - Fotoğrafta Kontrast. Renk ısısı ve Kelvin ölçü birimleri, Alan Derinliği Nedir? -
5 - Yemek fotoğrafının günümüzde kullanım alanları, önemi ve işlevleri. -
6 - Ürün fotoğrafçılığında kullanılabilecek fotoğraf donanımı. -
7 - Yiyecek, içecek üretiminde kullanılan gereçlerin fotoğraflanması ve aydınlatma. -
8 - ARA SINAV -
9 - Yiyecek ve içeceklerin fotoğraflanmasında kullanılan yardımcı gereçler. -
10 - Yiyecek ve içecek çekimlerinde dikkat edilecek teknik ve sanatsal konular. -
11 - Ürün fotoğraflanmasında çerçeveleme, alan derinliği ve rengin önemi. -
12 - Ürün fotoğraflanmasında çerçeveleme, alan derinliği ve rengin önemi. -
13 - Fotoğrafta hareket Vurgusu Nasıl Yapılır? -
14 - Projelerin değerlendirilmesi -
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -