Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları kamu ve özel kuruluşlar olmak üzere pek çok sektörde çalışma olanağına sahiptir. Ağırlıklı olarak beş yıldızlı otel mutfaklarında çalışma imkânına sahip olan mezunlarımız; yiyecek-içecek işletmeleri, kurumların mutfakları, kruvaziyer seyahat organize eden gemiler, catering şirketleri gibi pek çok işletmede gastronomi uzmanı, yönetici, şef, şef yardımcısı, kısım şefi, pastane şefi gibi pozisyonlarda istihdam edilebilirler. Ayrıca mezunlarımız akademik olarak kariyerlerine devam da edebilirler.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü mezunları çalışma alanı olarak çok geniş imkanlara sahiptir.
Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.
Bölümümüze Dikey Geçiş ile kaydolmak isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından üniversitemize yerleştirilirler. Meslek yüksekokulu mezunları da ilgili yönetmelikteki koşulları sağlamaları halinde dört yıllık lisans eğitimlerine devam edebilmektedirler.