Kariyer ve Akademik İlerleme Olanakları

Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz çağın ve sektörlerin ihtiyacından ötürü hem kamuda hem özel sektörde bilişim teknolojilerinin kullanıldığı her birimde rahatlıkla iş bulma olanaklarına sahip olurlar. Mezunlarımız bilişim teknolojileri, finans, yazılım programlama, medya, iletişim ve yayıncılık, analiz raporlama, ticaret, ulaştırma, haberleştirme ve lojistik, iş ve yönetim gibi alanlarda farklı unvanlarla çalışabilirler. Oldukça yüksek iş potansiyeli olan Yönetim Bilişim Sistemleri mezunları dilerlerse kendi işlerini kurma imkanına da sahiptirler. Öğrencilerimiz aynı zamanda bu alanda akademik olarak da ilerleyebilirler.

Çalışma Olanakları

Yönetim Bilimi, İşletme Bilimi, Bilişim Sistemleri

Yatay Geçiş

Üniversitemiz ön lisans/lisans programlarına “Yükseköğretim Kurumlarında Ön lisans ve Lisans düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik” doğrultusunda kontenjan dahilinde yatay geçişle öğrenci kabul etmektedir.

Dikey Geçiş

Bölümümüze Dikey Geçiş ile geçmek isteyen tüm öğrenciler, Dikey Geçiş Sınavı’na girerek yeterli puanı aldıkları takdirde ÖSYM tarafından yerleştirilirler. Tüm şartları yerine getiren öğrenciler böylece okulumuzda dört yıllık lisans eğitimi almaya hak kazanır.