| Besin kalitesinin değerlendirilmesinde kullanılan objektif ve subjektif yöntemleri kullanır. |
| Gıda endüstrisinde kullanılan enzimlere örneklerle açıklar. |
| Et, yumurta, süt ve tahılların temel besin gruplarının genel yapılarını ve özelliklerini tanımlar. |
| İşlenme sürecinde besinlerde meydana gelen önemli kimyasal reaksiyonları keşfeder. |
| Besinlerin kimyasal analizlerinde kullanılan temel laboratuvar tekniklerini takip eder. |
| Doğal pigmentlerin ve renklendiricilerin yapı ve özelliklerini tanımlar. |
| Gıda katkı maddelerinin gıda kalitesi ve güvenliği üzerindeki etkilerini ana hatlarıyla belirtir. |
| Fonksiyonel besinleri ve sağlık üzerine etkilerini açıklar. |
| Genetiği değiştirilmiş gıdaların üretim süreçlerini ve sağlık üzerindeki olası etkilerini açıklar. |
| Çay, kahve, kakao ve çikolatanın kimyasal özelliklerini ve sağlık üzerindeki fonksiyonel etkilerini açıklar. |