TR EN

INSTITUTIONAL FOOD SERVICES I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY341E INSTITUTIONAL FOOD SERVICES I 5 3 3 4

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Toplu beslenme yapan kurumlarda yönetimin işlevlerini tanımlar.
Besinleri satın alma, kabul etme, depolama, hazırlama, üretimi ve kontrolünde temel gıda ilkeleri bilgisini uygular.
Toplu beslenme hizmeti veren işletmeleri sınıflandırır.
Hedef grupların ihtiyacına uygun menü planlar.
Toplu beslenme yapan işletmelerde sanitasyon prensiplerini açıklar.
Toplu beslenme hizmeti veren işletmelerin özelliklerine göre uygun organizasyonu uygular.
Gıda üretim ve servis alanlarındaki iş akışını iyileştirmek için alet- ekimanları organize eder.