OSMANLI YEMEK KÜLTÜRÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ
Kodu |
Dersin Adı |
Yarıyıl |
Süresi(T+U) |
Kredisi |
AKTS Kredisi |
GSY435 |
OSMANLI YEMEK KÜLTÜRÜ |
5 |
3 |
3 |
5 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
Osmanlı mutfak kültürü hakkında rapor yazar. |
Osmanlı mutfağında kullanılan malzeme, ekipman ve pişirme yöntemlerini listeler. |
Osmanlı yemeklerini reçetesine bağlı kalarak uygulamalı biçimde sunar. |
Osmanlı mutfağındaki reçeteleri örnek alarak benzer menüler yaratır. |