TR EN

OSMANLI YEMEK KÜLTÜRÜ DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
GSY435 OSMANLI YEMEK KÜLTÜRÜ 5 3 3 5

HAFTALIK DERS KONULARI VE ÖNGÖRÜLEN HAZIRLIK ÇALIŞMALARI

Hafta Ön Hazırlık Konular Yöntem
1 - Osmanlı mutfağı Ders anlatım
2 Kitap okuma Osmanlı mutfağının iaşesi Ders anlatım
3 Kitap okuma Saray mutfağı Ders anlatım
4 Kitap okuma Yemekler ve pişirme teknikleri Ders anlatım
5 Kitap okuma Araç ve gereçler Ders anlatım
6 Kitap okuma Osmanlı'da içecek kültürü Ders anlatım
7 - Osmanlı mutfağı reçete örnekleri Uygulama
8 - ARA SINAV -
9 - Osmanlı mutfağı reçete örnekleri Uygulama
10 Kitap okuma Konak ve halk mutfağı Ders anlatım
11 Kitap okuma Osmanlı mutfağında sakakat ve sokak lezzetleri Ders anlatım
12 Kitap okuma Osmanlı mutfağında modernleşme Ders anlatım
13 - Osmanlı mutfağı reçete örnekleri Uygulama
14 - Osmanlı mutfağı reçete örnekleri Uygulama
15 - Osmanlı mutfağı reçete örnekleri Uygulama
16 - FİNAL -
17 - FİNAL -