Kodu | Dersin Adı | Yarıyıl | Süresi(T+U) | Kredisi | AKTS Kredisi |
---|---|---|---|---|---|
BEY249E | FOOD TOXICOLOGY | 3 | 3 | 3 | 6 |
DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.) |
---|
Gıdalarda bulunan doğal toksik maddeleri listeler. |
Çeşitli toksik maddeleri etki mekanizmalarıyla açıklar. |
Gıdaları toksik bileşenler yönünden inceler |
Besin toksikolojisi ile ilgili temel bilgi açıklar. |
Çevresel kaynaklı toksik bulaşanları açıklar. |
Potansiyel olarak toksik gıda bileşenleri ile ilgili verileri uygun yöntemleri kullanarak ilişkilendirir. |