TR EN

FOOD TOXICOLOGY DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY249E FOOD TOXICOLOGY 3 3 3 6

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Gıdalarda bulunan doğal toksik maddeleri listeler.
Çeşitli toksik maddeleri etki mekanizmalarıyla açıklar.
Gıdaları toksik bileşenler yönünden inceler
Besin toksikolojisi ile ilgili temel bilgi açıklar.
Çevresel kaynaklı toksik bulaşanları açıklar.
Potansiyel olarak toksik gıda bileşenleri ile ilgili verileri uygun yöntemleri kullanarak ilişkilendirir.