TR EN

NUTRITIONAL THERAPY AND PRACTICES IN ADULT DISEASES I DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY345E NUTRITIONAL THERAPY AND PRACTICES IN ADULT DISEASES I 5 4 3 5

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Hastaların beslenme durumunu analiz eder ve izler.
Beslenme ile ilgili yetişkin hastalıklarında tıbbi terminolojiye bağlı kalarak, hastalıkları ayırt eder.
Hastalığa özgü enerji ve besin ögesi gereksinmelerini hesaplar.
Besinlerin ve besin ögelerinin hastalıklardan korunmada, tanıda ve tedavide nasıl kullanılacağına dair çıkarım yapar.
Hastalıkların etiyolojisini, komplikasyonlarını ve klinik belirtilerini açıklar.
Vücut ağırlığı yönetimine yönelik beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder.
Yeme bozukluklarının yönetiminde beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder.
Kardiyovasküler, aterosklerotik hastalıklara yönelik beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder.
Diyabete yönelik beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder.
Karbonhidrat sayımını kullanır.
Metabolik sendromuna yönelik beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder.
Tiroid-adrenal bozukluklara yönelik beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder.
Gastrointestinal sistem hastalıklara yönelik beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder.
Romatizmal hastalıklara yönelik beslenme programı oluştururken tıbbi beslenme ilkelerini takip eder.
Tıbbi beslenme tedavisini farklı beslenme alışkanlıklarına, kültürel altyapılara ve sosyoekonomik duruma göre farklılaştırır ve çoğaltır.