| Klinik, poliklinik ve toplu beslenme hizmetlerinde beslenme ve diyetetik biliminin teorik ve pratik bilgilerini uygular. | 
                            
                                | Hastalıklara özgü beslenme tedavisi uygulamalarını gözlem yaparak takip eder. | 
                            
                                | Poliklinikte ve klinikte hasta izleminde uygulanacak yöntemleri takip eder. | 
                            
                                | Hasta dosyasındaki bilgileri analiz eder ve klinik ve laboratuvar bulgularına uygun beslenme ilkelerini takip eder. | 
                            
                                | Çocuk ve yetişkin hastalıklarının tıbbi beslenme tedavisini düzenler. | 
                            
                                | Tıbbi beslenme tedavisi uygulamalarında ve klinik izlemede karşılaşılan sorunlara uygun çözüm önerir. | 
                            
                                | Hastalıkların beslenme tedavisi konusunda tüm paydaşlarla ekip çalışmasına bağlı kalır. | 
                            
                                | Toplu beslenme hizmetlerinde diyetisyenin yönetim becerilerini izler. | 
                            
                                | Kalite kontrol, gıda güvenliği, hijyen, kriz yönetimi yönelik uygulamalarını inceler. | 
                            
                                | Çeşitli hedef gruplarına yönelik menü planlama stratejilerini teorik bilgilerini kullanarak inceler. | 
                            
                                | Toplu beslenme hizmetinin kaliteli yürütülmesi için gerekli tüm süreçlere yönelik uygulama dokümanlarını inceler ve teorik bilgilerini kullanır. | 
                            
                                | Farklı toplumsal gruplara yönelik beslenme ve hizmet içi eğitimler düzenler ve eğitim materyalleri hazırlar. | 
                            
                                | Toplumun beslenme alışkanlıkları ve sorunlarına yönelik çözüm önerir. | 
                            
                                | Klinik, poliklinik ve toplu beslenme hizmetlerinde etik ilkeleri izler. |