Yaşlılık döneminin özelliklerini tanımlar. |
Yaşlılıktaki fizyolojik değişiklikleri ve vücut sistemleri üzerindeki etkilerini açıklar. |
Yaşlanmanın fiziksel, sosyal ve çevresel etkilerini beslenme ile ilişkilendirir. |
Yaşlılık dönemine uygun beslenme tedavisi düzenler. |
Yaşlıların beslenme durumunun saptanmasının önemini açıklar. |
Yaşlılarda beslenme durumunun değerlendirilmesinde uygun tarama testlerini kullanarak beslenme durumunu ölçer. |
Beslenmenin hastalık oluşumundaki etkilerini açıklar ve gerekçelendirir. |
Yaşlılık döneminde sık görülen hastalıkları ve beslenmeyi ilişkilendirir ve bu ilişkiyi savunur. |
Yaşlılıkta enerji ve besin ögesi gereksinimlerini hesaplar. |
Besin-ilaç etkileşimlerini açıklar. |
Yaşlılıkta besin güvenliğini sağlama yollarını önerir. |
Yaşlılıkta malnütrisyon nedenlerini açıklar. |