TR EN

YAŞLILIK DÖNEMİNDE BESLENME DERS TANITIM VE UYGULAMA BİLGİLERİ

Kodu Dersin Adı Yarıyıl Süresi(T+U) Kredisi AKTS Kredisi
BEY315 YAŞLILIK DÖNEMİNDE BESLENME 5 3 3 6

DERSİN ÖĞRENME ÇIKTILARI (Öğrenciler, bu dersi başarı ile tamamladıklarında aşağıda belirtilen bilgi, beceri ve/veya yetkinlikleri gösterirler.)

Yaşlılık döneminin özelliklerini tanımlar.
Yaşlılıktaki fizyolojik değişiklikleri ve vücut sistemleri üzerindeki etkilerini açıklar.
Yaşlanmanın fiziksel, sosyal ve çevresel etkilerini beslenme ile ilişkilendirir.
Yaşlılık dönemine uygun beslenme tedavisi düzenler.
Yaşlıların beslenme durumunun saptanmasının önemini açıklar.
Yaşlılarda beslenme durumunun değerlendirilmesinde uygun tarama testlerini kullanarak beslenme durumunu ölçer.
Beslenmenin hastalık oluşumundaki etkilerini açıklar ve gerekçelendirir.
Yaşlılık döneminde sık görülen hastalıkları ve beslenmeyi ilişkilendirir ve bu ilişkiyi savunur.
Yaşlılıkta enerji ve besin ögesi gereksinimlerini hesaplar.
Besin-ilaç etkileşimlerini açıklar.
Yaşlılıkta besin güvenliğini sağlama yollarını önerir.
Yaşlılıkta malnütrisyon nedenlerini açıklar.